Felhasználónév: Jelszó:

Cégek

 

A tanszékünkön működõ ANALAB Kft. környezetanalitikai mérési szolgáltatásokra, szakmai elemzések összeállítására, valamint környezetvédelemi problémák megoldása során szakértõi tevékenység végzésére, illetve szervezésére létrejött vállalkozás. A cég a víz- és talajanalitika területén a klasszikus és mûszeres analitikai kémiai vizsgálati módszerek széles skáláját kínálja, ami magában foglalja a minták szabvány szerinti rutinjellegû, illetve szükség esetén speciális igények szerint kidolgozott, egyedi módszerek alapján történõ vizsgálatát. E tevékenységét az ANALAB Kft. a Debreceni Egyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék munkatársaival közösen, a tanszék szakmai tapasztalatait és infrastruktúráját hasznosítva végzi.

 

 

A CETOX Kft.-t 2006-ban alapította Dr. Gáspár Attila, Dr. Vasas Gábor és a Debreceni Egyetem. A cég az egyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai, illetve a Növénytani Tanszékein működik. Az alapítók saját kutatásaik során kifejlesztett analitikai és mikrofluidikai módszereket, illetve toxikológiai eljárásokat kívánják felhasználni toxinok és más komponensek (elsősorban gyógyszervegyületek) gyors, pontos és költséghatékony meghatározására, hogy ily módon az elért tudományos eredmények a gazdasági életben is hasznosuljanak.

 

 

Események

2014-04-23 10:31:29

NMR, A VILÁGMINDENSÉG, MEG MINDEN...

Az előadás során ifj. Szántay Csaba (Richter Gedeon Nyrt) az NMR spektroszkópia elméletének világából vett példákon és néhány szerkezetkutatási érdekességen keresztül tudományfilozófiai gondolatokat fog megosztani az érdeklődőkkel. Az előadást követően büfé várja az érdeklődőket.

május 14. szerda, DE-ETK F008-009 előadó
 

Bővebben »

2014-06-17 11:00:00

THEORY OF SINGLE-MOLECULE FLUORESCENCE AND FORCE SPECTROSCOPY : 

Szabó Attila (NIH) MTA külső tag székfoglalója,   MTA, Budapest, június 17. kedd, 11:00

Szabó Attila valószínűleg az egyik legtöbbet idézett magyar tudós. Fiziko-kémikus, de munkássága szerteágazó. Írt kvantummechanika könyvet, az NMR relaxációhoz kapcsolható Lipari-Szabo módszert ezrek idézték, kritizálta a Levinthal paradoxont és újabban az egy-molekulás jelenségekkel foglalkozik.

Bővebben »

Hírlevél