Felhasználónév: Jelszó:

Laboratóriumok

NMR laboratórium

A Debreceni Egyetemen működő NMR laboratórium olyan inter- és multidiszciplináris kutatásokban nyújt segítséget melyben kémiai, biológiai, biokémiai, orvosi vagy anyagtudományi problémákra keresnek válaszokat. Laboratóriumunk három spektrométert működtet, melyben megtalálható egy háromcsatornás Bruker Avance II 500, és a Bruker DRX 360 típusú készülék a folyékony fázisú, és egy Bruker DRX 400 műszer a folyékony és szilárd fázisú minták vizsgálatára.  Méréstechnikák széles tárházát tudjuk biztosítani, mint pl. a nagy felbontású, multinukleáris vagy többdimenziós módszerek, melyeket szénhidrátok, peptidek, fehérjék és más természetes/szintetikus anyagok szerkezetének és dinamikájának felderítésére használhatunk. Csoportunk nagy tapasztalattal rendelkezik a különböző fémkomplexek vagy kolloid rendszerek vizsgálatában is. Számos új módszert fejlesztettünk ki a szerkezetre vagy dinamikára utaló NMR paraméterek pontos és megbízható meghatározására. 

Egykristály Röntgendiffrakciós Laboratórium

A Debreceni Egyetemen működő Egykristály Röntgendiffrakciós Laboratórium a Szerkezeti Biológiai és Molekuláris Felismerés Műhellyel több témában szoros együttműködést folytat.

Biokémiai Laboratórium

Fehérje és ITC laboratórium (B13)

 

A DE Kémiai Intézet más kutató laboratóriumai:

http://chem.science.unideb.hu/kutat.html

 

 

Események

2014-04-23 10:31:29

NMR, A VILÁGMINDENSÉG, MEG MINDEN...

Az előadás során ifj. Szántay Csaba (Richter Gedeon Nyrt) az NMR spektroszkópia elméletének világából vett példákon és néhány szerkezetkutatási érdekességen keresztül tudományfilozófiai gondolatokat fog megosztani az érdeklődőkkel. Az előadást követően büfé várja az érdeklődőket.

május 14. szerda, DE-ETK F008-009 előadó
 

Bővebben »

2014-06-17 11:00:00

THEORY OF SINGLE-MOLECULE FLUORESCENCE AND FORCE SPECTROSCOPY : 

Szabó Attila (NIH) MTA külső tag székfoglalója,   MTA, Budapest, június 17. kedd, 11:00

Szabó Attila valószínűleg az egyik legtöbbet idézett magyar tudós. Fiziko-kémikus, de munkássága szerteágazó. Írt kvantummechanika könyvet, az NMR relaxációhoz kapcsolható Lipari-Szabo módszert ezrek idézték, kritizálta a Levinthal paradoxont és újabban az egy-molekulás jelenségekkel foglalkozik.

Bővebben »

Hírlevél